ละครไทย
อ่านเรื่องย่อ เงินปากผี
    เลี้ยง (ป๋อ ณัฐวุฒิ) มหาเศรษฐีที่หมกมุ่นอยู่กับการเล่นไสยศาสตร์จนไม่สนใจธุรกิจที่ทำอยู่ เขาประลองวิชากับ จูหยวน (เต๋า สมชาย) หมอไสย ศาสตร์ชาวจีน แต่เพลาดทำเป็นเหตุให้ภรรยาสุดที่รักของเขาเสียชีวิต ขณะที่ลูกชายหญิงยังเป็นทารก หลังจากนั้นเลี้ยงก็ละทิ้งงานทั้งหมด หันไปเล่นไสยศาสตร์อย่างเต็มที่เพื่อหวังแก้แค้นจูหยวน แต่ในที่สุดเขาก็ตาย

    ก่อนตายเขานำเหรียญทองคำที่ด้านหนึ่งสลักลายเป็นรูปนกและอีกด้านเป็นรูปลายดอกไม้หนึ่งเหรียญ และเหรียญเงินที่มีลวดลายอย่างเดียวกันอีกหลายเหรียญ สั่งเสียหลวงตาอ่ำ พระสงฆ์ที่เขานับถือและว่าให้นำเหรียญทองใส่ไว้ในปาก เป็น เงินปากผี ส่วนเหรียญเงินให้โปรยไว้ในโลงศพ แม้เขาจะเสียชีวิตแต่ก็ยังเป็นวิญญาณเร่ร่อนรอการแก้แค้น หลวงตาอ่ำ (สะอาด เปี่ยมพงศ์สานต์)สะกดวิญญาณเขาไว้ไม่ให้ออกมาอาละวาดโดยมี ต้น(สิงโต นำโชค) ชายหนุ่มที่สติไม่สมประกอบคอยดูแลอยู่เสริม(จ๊อบ-นิธิ สมุทรโคจร) ลูกน้องคนสนิทของเลี้ยง ได้ดำเนินธุรกิจแทนเลี้ยง โดยเ ลี้ยงวันพุธ(เด่นคุณ งานเนตร) กับ พินทุอร(มายด์-วรัทยา ว่องชยาภรณ์) ลูกชายหญิงของเลี้ยงในฐานะลูกของตนมี อุไร (สุภาภรณ์ คำนวณศิลป์) แม่บ้านเก่าแก่ล่วงรู้ทุกอย่าง ความภักดีต่อเลี้ยง จึงทำให้อุไรเซ่นไหว้วิญญาณของเลี้ยงในฐานะผีบ้าน ผีเรือน

    วันพุธกับพีนทุอรเติบโตในฐานะลูกของเสริม แต่แล้ววันหนึ่งเสริมนำ มาลิน (จอย-รินลณี ศรีเพ็ญ)เข้ามาในบ้านในฐานะเมีย เด็กทั้งสองเสียใจที่พ่อมีเมียใหม่ มาลินวางอำนาจเหนือทุกคนในบ้าน ควบคุมการจ่ายเงิน วันพุธไม่พอใจ ยิ่งเมื่อ รุ้งแก้ว(อาย กมลเนตร) แฟนสาวของเขาเสียพ่อไปอย่างกะทันหัน เขาต้องการรับรุ้งแก้วมาอยู่ในบ้าน แต่มาลินไม่พอใจ เพราะรุ้งแก้วมีสัมผัสที่หก มองเห็นวิญญาณต่าง ๆ และรู้ว่ามาลินเลี้ยงผีรวมถึงใช้ไสยศาสตร์ต่าง ๆ ทำให้เสริมตกอยู่ในอำนาจของมาลิน ต่อมาไม่นานมาลินนำ เมฆา(แน็ก-ชาลี ไตรรัตน์) น้องชายเข้ามาอยู่ในบ้านด้วยเมฆาพึงใจในความงามของพินทุอร และหาทางล่วงเกินจึงเกิดชกต่อยกับวันพุธเป็นประจำ วันพุธไม่อยากอยู่บ้านจึงมักไปหา ธงชาติ(วิคเตอร์-ปวรพัฒน์ จารุศักดิ์วีรกุล) กับ ทศ(ตั้ม-ศรัณย์ แก้วจินดา) เพื่อนร่วมมหาวิทยาลัย ซึ่งเป็นลูกศิษย์วัดที่หลวง ตาอ่ำเป็นเจ้าอาวาสอยู่


     ความอัตคัดของวันพุธทำให้เขาตัดสินใจยอมร่วมมือขโมยเงินปากผีในโกดังเก็บศพนำไปประทังชีวิต เพราะเซียนพระและหมอไสยศาสตร์ต้องการนำไปเป็นมวลสารสร้างวัตถุมงคล ธงชาติ และทศกล้าทำเพราะขโมยผ้ายันต์ของหลวงตาไปสะกดวิญญาณผีในโกดัง ทั้งสามย่ามใจจนกระทั่งอยากได้เงินปากผีในปากของเลี้ยง ในที่สุดก็สามารถนำเหรียญทอง และเหรียญเงินหลายเหรียญไปได้ วันนั้นเองที่วิญญาณของเลี้ยงได้เป็นอิสระ ทศเป็นคนเก็บเหรียญทองไว้ และแบ่งให้วันพุธเพียงหนึ่งเหรียญ ส่วนเหรียญเงินที่เหลือนั้นทั้งสองได้ขายให้แก่เซียนพระต่างๆ เหรียญของเลี้ยงบันดาลความโชคดีให้แก่ผู้นับถือ แต่ถ้าใครลบหลู่ก็มีอันเป็นไป ตายด้วยความสยดสยอง ก่อนตายจะร้องเป็นเสียงนก และมีลายดอกไม้ขึ้นตามใบหน้าและร่างกาย


    จูหยวนรู้ได้ทันทีว่านี่คือวิชาวิหคภูตของเลี้ยงมาลินใช้วิชาไสยศาสตร์และวิญญาณต่างๆ ที่จูหยวนมอบให้สร้างความปั่นป่วนให้แก่คนในบ้านของเสริม อุไรหาน้ำมนต์และพุทธคุณต่างๆ มาต่อสู้ แต่มักไม่สำเร็จ ผีของจูหยวนทำร้ายวันพุธไม่ได้ เพราะนอกจากจะมีวิญญาณของเลี้ยงคอยคุ้มกันอันตรายแล้ว เหรียญเงินของเลี้ยงก็ทำให้วิญญาณต่าง ๆ กลัวด้วยสร้างความงุนงงให้แก่ มาลิน จึงมักไปปรึกษาจูหยวนเป็นประจำทำให้ยุรี เมียของจูหยวนหึงและไม่พอใจรุ้งแก้วติดต่อกับเลี้ยงได้ เธอสงสารเลี้ยงและหาทางช่วยเหลือด้วยการสร้างกุศลให้เลี้ยงมีบารมีมากขึ้น ทำให้เลี้ยงมีอิทธิฤทธิ์มากขึ้น มาลินพบว่าอุไรเซ่นไหว้รูปของเลี้ยง และเชื่อว่าวิญญาณในภาพถ่ายนั้นคอยช่วยเหลือทุกคนในบ้าน จึงวางแผนทำให้วันพุธเข้าใจผิดว่าความปั่นป่วนวุ่นวายต่างๆ ในบ้านเป็นฝีมือของผีเลี้ยง

    
     วันพุธโกรธมากคิดทำลายรูปของเลี้ยง ทำให้เลี้ยงเสียใจ แม้อุไรกับรุ้งแก้วจะพยายามเตือนสติ วันพุธว่าเลี้ยงมีเจตนาดี แต่ก็ไม่สำเร็จ ผีของมาลินทำให้เสริมประสบอุบัติเหตุรถคว่ำ จนเป็นอัมพาตครึ่งตัว เสริมสำนึกผิดหลังจากรู้ว่ามาลินใช้ไสยศาสตร์ทำให้ตนหลงใหลและทำร้ายคนในบ้าน แต่ก็ต้องแกล้งทำเป็นว่าตกอยู่ในมนต์ดำของมาลิน เพื่อให้มาลินตายใจ แผนการของมาลินทำให้วันพุธเกลียดชังวิญญาณของเลี้ยงมากขึ้นทุกที เสริมซึงประสบอุบัติเหตุเป็นอันพาตช่วงล่าง ต้องนั่งรถเข็น ทำให้ช่วยเหลือใครไม่ได้ และนับวันเมฆาน้องชายของมาลินก็หาทางล่วงเกินฟินทุอร และชกต่อยมีปากเสียงกับวันพุธบ่อยขึ้น วางอำนาจว่าบ้านของเสริมคือบ้านของตน

    การอาละวาดของเลี้ยงทำให้เซียนพระไม่กล้าซื้อเหรียญเงินของเลี้ยง ทศซึ่งเก็บเหรียญทองในปากของเลี้ยงไว้ คิดจะหาทางปล่อยของเพื่อนเงินก้อนหนึ่งมาใช้จ่าย มาลินเริ่มเบื่อหน่าย และรู้ว่าโอกาสรอบครองสมบัติองเสริมเป็นไปได้ยาก จึงหันไปคบกับ ชด(โก-โกสินทร์ ราชกรม) เศรษฐีที่สนใจไสยศษสตร์เหมือนตน ทั้งสองเป็นชู้รักกัน และไม่นานก็นำชดเข้ามาในบ้าน เปิดเผยอย่างไม่สนใจความรู้สึกของคนในบ้านรุ้งแก้วแอบเห็นเหรียญเงินของเลี้ยงในรถของวันพุธจึงแอบเก็บไว้และรับรู้ว่าเหรียญของเลี้ยงมีอานุภาพมาก ช่วยให้ตนรอดพ้นจากอุบัติเหตุได้ ชดสนใจเหรียญเงิน 
ปากผีของเลี้ยงมาก ส่งอันธพาลเข้าไปขโมยในบ้านร้างแต่ต้นขัดขวาง ชดไม่พอใจส่งคนไปฆ่าต้น เลี้ยงช่วยไว้ มาลินจึงขอให้จูหยวนเล่นงานเลี้ยง ทั้งสองประลองกันอีกครั้ง เลี้ยงใช้วิหคภูตของตนจิกตายุรีจนตาเกือบบอด ทำให้จูหยวนโกรธมากและหาทางรักษาให้ยุรี

    มาลินต้องการเปลี่ยนพินัยกรรมของเสริม โดยมีชดผู้เป็นชู้รักคอยช่วยเหลือ เข้าไปยึดกิจการที่บริษัท รุ้งแก้วขอให้วันพุธสนใจงานที่บริษัทของเสริมบ้าง วันพุธจึงเริ่มไปทำงานที่บริษัท และพบว่าที่บริษัทมีรูปของเลี้ยงติดอยู่ เขาจึงต้องการรู้ความจริงว่าเลี้ยงคือใครกันแน่ เมื่อไม่มีใครบอกความจริงว่าเลี้ยงเป็นใคร ก็ไม่พอใจพูดจาท้าทายเลี้ยง รุ้งแก้วเตือนสติ แต่ไม่เป็นผล ทศกับธงชาติเข้าตาจน ขายเหรียญไม่ได้ ในที่สุดต้นขโมยเหรียญทองเลี้ยงแล้วให้วันพุธเก็บไว้ วันพุธเก็บเหรียญไว้เพราะต้องต้องการต่อรองกับเลี้ยง ทศหาเรื่องวันพุธเพราะต้องการเหรียญทองเงินปากผีจากวันพุธ แต่ถูกเลี้ยงทำร้าย ทศตัดสินใจยอมเป็นลูกน้องของจูหยวน เรียนวิชาจากจูหยวนเพื่อปราบเลี้ยง แต่ทำร้ายเลี้ยงไม่ได้ จูหยวนบอกกับมาลินว่าทางเดียวที่จะปราบเลี้ยงได้ก็คือ เผาเหรียญทองเงินปากผี วิญญาณของเลี้ยงก็จะถูกทำลายไปด้วย มาลินจึงต้องทำทุกวีถีทางที่จะทำให้วันพุธเป็นคนลงมือกับเลี้ยงเอง

    เสริมไม่ยอมอยู่ได้อำนาจของมาลิน ทำให้มาลินโกรธ จูหยวนฆ่าเสริมตาย วิญญาณของเสริมไปอยู่กับเลี้ยง และทำให้เลี้ยงโกรธแค้น เลี้ยงสอนวิชาต่าง ๆ ให้เสริม เพื่อไว้ช่วยเหลือวันพุธกับพินทุอร มาลินเห็นเสริมตายก็นำชดมาที่บ้าน สั่งให้ลูกน้องปลอมพินัยกรรม โดยใช้มนต์ดำบังคับ แต่ไม่สำเร็จ อุไรซึ่งเปิดโปงเรื่องพินัยกรรมต้องหนีออกไปอยู่บ้านสวนโดยมีรุ้งแก้วตามไปอยู่ด้วยวันพุธตัดสินใจเป็นลูกศิษย์ของจูหยวน ทศซึ่งฝากตัวเป็นศิษย์ก่อนหน้านั้น น้อยใจที่จูหยวนถ่ายทอดวิชาต่าง ๆ พร้อมอาบน้ำว่านให้วันพุธด้วย ขณะที่ทศต้องต่อสู้กับเลี้ยง จึงพยายามเอาเหรียญทองกลับคืน และเมื่อรู้ความจริงว่าเหรียญทองนั้นวันพุธเป็นผู้ครอบครองก็ยิ่งไม่พอใจ จูหยวนจึงหาทางแย่งชิงเหรียญทองมาเป็นของตน โดยจับพินทุอรไปเป็นตัวประกัน เพื่อให้วันพุธจัดการเลี้ยง แต่เลี้ยงช่วยเหลือให้รอดมาได้ อุไรตัดสินใจบอกความจริงว่าเลี้ยงคือพ่อของตนกับวันพุธ เลี้ยงดีใจที่เห็นทั้งสองยอมรับตนเป็นพ่อจึงขอลาทุกคนไปใช้กรรม โดยสัญญาสงบศึกกับจูหยวน แต่จูหยวนไม่รักษาสัญญา ทำให้เลี้ยงอาละวาดหนัก มาลินต้องออกจากบ้านไปชั่วคราว ส่วนธงชาติ ซึ่งแอบรักพินทุอรมานานก็คอยช่วยเหลือพินทุอรจนชนะใจพินทุอรได้สำเร็จ


    เมฆาได้เนียงเป็นเมีย พ่อของเนียงเป็นหมอไสยศาสตร์ ชื่อ วัน มีวิชาแก่กล้ามาก เนียงเข้ามาอยู่ในบ้านและทำให้มาลินอยู่ใต้อำนาจตน เนียงชอบวันพุธและอยากครองรักกับวันพุธมากกว่ากับเมฆา โดยวันคอยช่วยเหลือ ต่อมาวันพุธเริ่มเห็นความวุ่นวายและรับรู้ได้ถึงความห่วงใยของเลี้ยงที่มีต่อตน ขณะที่เหรียญทองของเลี้ยงถูกแย่งชิงไปได้ เลี้ยงกำลังจะโดนสังหาร วันพุธจะหาทางช่วยเลี้ยงได้หรือไม่ ติดตามชมได้ในละคร เงินปากผี ที่ออกอากาศทุกวันจันทร์-อังคาร เวลา 20.15 น. ทางไทยทีวีสีช่อง 3 


(เครดิต เอ็มไทยดอทคอม) 


 
นำเสนอข่าวโดย : Kittisuda .,
แหล่งที่มาข่าวโดย : สยามทาวน์ยูเอส

แสดงความคิดเห็น

Name :
 
Detail :
  • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 24

My spouse and i got very thrilled that Louis could do his investigations using the precious recommendations he came across when using the web pages. It's not at all simplistic just to possibly be releasing information which men and women could have been selling. We really see we have got the blog owner to thank for that. The most important explanations you have made, the simple blog navigation, the friendships you make it easier to engender - it is everything astounding, and it's really letting our son in addition to us consider that this concept is enjoyable, and that is unbelievably mandatory. Many thanks for all!

 • ¼ÙéÊè§: golden goose sneakers
 • 27.153.203.157 Feb 18, 2020 @03:19 PM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 23

I as well as my buddies were found to be going through the excellent techniques from your web page and so all of a sudden got a terrible suspicion I had not thanked the site owner for those secrets. The men had been happy to see them and already have seriously been taking pleasure in them. Thank you for truly being well helpful and also for opting for this kind of helpful guides millions of individuals are really eager to be aware of. Our own honest apologies for not saying thanks to earlier.

 • ¼ÙéÊè§: jordan shoes
 • 27.153.203.157 Feb 14, 2020 @02:57 PM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 22

Thank you for all of your work on this blog. Kim loves working on research and it is easy to see why. My partner and i notice all regarding the dynamic mode you make vital secrets through this blog and as well boost response from others on this theme so our own child is always learning a whole lot. Take pleasure in the rest of the year. You're the one doing a good job.

 • ¼ÙéÊè§: air jordan
 • 27.153.202.117 Feb 09, 2020 @02:32 PM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 21

My wife and i were quite delighted Albert could conclude his preliminary research by way of the ideas he received from your very own web page. It's not at all simplistic just to always be giving for free tips that many many people have been trying to sell. And we figure out we have got the website owner to be grateful to because of that. Most of the explanations you've made, the easy website menu, the relationships you will aid to engender - it's got mostly superb, and it's really letting our son and the family imagine that this topic is cool, which is truly vital. Thanks for all the pieces!

 • ¼ÙéÊè§: balenciaga
 • 110.89.40.138 Feb 05, 2020 @05:23 PM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 20

Thank you so much for giving everyone an extraordinarily spectacular possiblity to read articles and blog posts from this site. It is always very awesome and also packed with a good time for me personally and my office colleagues to search your website a minimum of thrice every week to learn the newest items you have got. And of course, I'm so always motivated considering the brilliant tips served by you. Selected 1 facts in this posting are in reality the very best I've had.

 • ¼ÙéÊè§: supreme
 • 110.89.40.138 Feb 02, 2020 @02:28 AM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 19

I want to convey my passion for your generosity giving support to folks that should have help with this particular concern. Your very own commitment to passing the message throughout has been remarkably interesting and have in every case permitted guys just like me to attain their objectives. This interesting guideline entails this much to me and much more to my fellow workers. Many thanks; from all of us.

 • ¼ÙéÊè§: timberland boots
 • 120.33.194.155 Jan 29, 2020 @04:00 PM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 18

I would like to voice my love for your kindness supporting individuals who require guidance on that study. Your real dedication to passing the message across had become amazingly practical and have enabled regular people much like me to reach their endeavors. Your amazing useful guideline entails this much a person like me and extremely more to my office workers. Regards; from each one of us.

 • ¼ÙéÊè§: golden goose outlet
 • 120.33.194.155 Jan 26, 2020 @11:08 AM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 17

I precisely desired to thank you so much once again. I'm not certain the things I would've worked on in the absence of the entire tactics documented by you about such area. It became a intimidating problem in my opinion, but looking at this expert technique you treated that took me to leap over contentment. I am just happy for this assistance and as well , sincerely hope you realize what an amazing job that you're accomplishing teaching many people through your web blog. Probably you have never encountered all of us.

 • ¼ÙéÊè§: golden goose outlet
 • 27.153.203.118 Jan 21, 2020 @03:16 AM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 16

I just wanted to compose a remark so as to say thanks to you for some of the lovely strategies you are giving here. My extended internet research has at the end been rewarded with reliable concept to share with my friends. I 'd believe that most of us visitors are extremely fortunate to dwell in a magnificent community with very many special professionals with very beneficial secrets. I feel very fortunate to have discovered the site and look forward to tons of more entertaining minutes reading here. Thank you again for a lot of things.

 • ¼ÙéÊè§: golden goose
 • 27.153.203.118 Jan 18, 2020 @08:54 AM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 15

I simply needed to say thanks yet again. I'm not certain what I would have made to happen in the absence of these secrets contributed by you on my area. It became the challenging situation in my opinion, however , being able to view this professional mode you solved that took me to jump over fulfillment. I am just happier for the help and even trust you recognize what a powerful job that you are accomplishing educating men and women through a blog. I am sure you have never got to know all of us.

 • ¼ÙéÊè§: cheap jordans
 • 120.33.194.134 Jan 15, 2020 @03:27 AM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 14

I want to voice my gratitude for your kind-heartedness giving support to men and women who actually need assistance with in this situation. Your special dedication to getting the solution all over ended up being wonderfully insightful and has regularly permitted men and women much like me to get to their objectives. Your entire important hints and tips can mean this much to me and far more to my mates. Thanks a lot; from all of us.

 • ¼ÙéÊè§: golden goose
 • 110.89.40.60 Jan 11, 2020 @05:00 PM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 13

Needed to compose you a bit of word in order to thank you so much as before on the amazing pointers you have featured above. It's strangely generous of you to convey publicly exactly what a lot of people would've marketed for an e book to help make some dough for themselves, precisely considering that you could possibly have done it in case you desired. The principles also worked like the fantastic way to be aware that someone else have the same dream just like my own to understand significantly more with reference to this problem. Certainly there are lots of more fun sessions in the future for many who view your website.

 • ¼ÙéÊè§: birkin bag
 • 110.89.40.60 Jan 08, 2020 @09:46 AM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 12

I want to show my affection for your kind-heartedness supporting people that must have guidance on this important question. Your very own commitment to passing the solution along ended up being pretty productive and has regularly empowered regular people just like me to attain their pursuits. Your entire informative guide means this much to me and extremely more to my office colleagues. Warm regards; from all of us.

 • ¼ÙéÊè§: bape hoodie
 • 27.153.183.167 Jan 04, 2020 @05:15 PM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 11

I precisely wanted to say thanks once again. I'm not certain what I might have tried without these information contributed by you regarding that concern. It actually was a very traumatic matter in my position, however , being able to see the very specialized technique you handled it forced me to leap for delight. I am just happier for the help and hope that you really know what a powerful job you have been accomplishing instructing the others through the use of your webpage. Probably you haven't got to know all of us.

 • ¼ÙéÊè§: supreme clothing
 • 27.153.183.167 Jan 01, 2020 @08:43 AM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 10

I would like to voice my passion for your generosity supporting folks that really want help on the area. Your special commitment to getting the solution up and down came to be rather beneficial and have frequently helped individuals like me to realize their desired goals. The interesting instruction denotes so much a person like me and somewhat more to my colleagues. Thanks a ton; from everyone of us.

 • ¼ÙéÊè§: nike react
 • 27.153.182.97 Dec 28, 2019 @04:19 PM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 9

I wanted to send you a little bit of observation to be able to give thanks again about the stunning basics you've provided in this article. It has been certainly extremely open-handed with you to deliver freely what exactly a lot of folks might have offered as an electronic book to earn some dough for their own end, most importantly since you might well have tried it if you ever wanted. These principles in addition served like the fantastic way to realize that someone else have a similar dream much like mine to realize much more with regards to this problem. I'm certain there are several more enjoyable periods ahead for people who browse through your blog post.

 • ¼ÙéÊè§: curry 6 shoes
 • 27.153.182.97 Dec 24, 2019 @01:29 AM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 8

I would like to point out my affection for your kind-heartedness giving support to those people that really need assistance with the matter. Your personal commitment to passing the solution around appears to be astonishingly insightful and have always made men and women much like me to realize their ambitions. Your invaluable useful information implies this much a person like me and much more to my office colleagues. Thank you; from each one of us.

 • ¼ÙéÊè§: lebron 14
 • 27.153.181.185 Dec 20, 2019 @04:43 AM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 7

Thank you so much for providing individuals with an exceptionally pleasant chance to read critical reviews from this blog. It's always very brilliant and also jam-packed with a great time for me and my office friends to visit the blog not less than three times a week to read the new stuff you have. Of course, I am also always pleased for the brilliant ideas served by you. Some 4 points on this page are completely the best I've ever had.

 • ¼ÙéÊè§: goyard bags
 • 27.153.181.185 Dec 15, 2019 @10:35 AM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 6

There is noticeably a bundle to learn about this. I assume you made sure nice factors in options also.

 • ¼ÙéÊè§: curry 6
 • 27.153.181.31 Dec 05, 2019 @02:45 PM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 5

Spot on with this write-up, I really suppose this web site needs far more consideration. I抣l most likely be again to learn far more, thanks for that info.

 • ¼ÙéÊè§: nike air vapormax
 • 117.26.241.88 Nov 30, 2019 @12:49 AM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 4

You made some respectable points there. I looked on the web for the problem and located most individuals will associate with together with your website.

 • ¼ÙéÊè§: jordan shoes
 • 27.153.202.192 Nov 27, 2019 @07:02 AM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 3

There is noticeably a bundle to learn about this. I assume you made sure nice points in features also.

 • ¼ÙéÊè§: coach outlet
 • 27.153.202.192 Nov 26, 2019 @03:21 PM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 2

I抎 need to verify with you here. Which is not one thing I often do! I take pleasure in reading a submit that will make people think. Additionally, thanks for allowing me to remark!

 • ¼ÙéÊè§: supreme hoodie
 • 27.153.202.192 Nov 20, 2019 @12:04 PM
 • ¤ÇÒÁ¤Ô´àËç¹·Õè : 1

Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you Nonetheless I'm experiencing difficulty with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 • ¼ÙéÊè§: yeezy boost
 • 117.26.240.101 Nov 17, 2019 @10:23 AM
ฉบับที่
599
siamtownus newspaper
Hots Clip VDO ดูทั้งหมด

ขออภัยสัญญาณ VDO มีปัญหากำลังดำเนินการแก้ไข